OUTmusic Spotlight

De OUTmusic Spotlight van deze week is Lostchild met het nummer Like Like!
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Ken jij ze? Die avondjes door datingapps swipen en je afvragen waar die éne persoon is waar je naar zoekt? Of je ex tegenkomen die lekker huisje, boompje, beestje is terwijl jij ’s avonds nog steeds alleen op de bank Netflix aanzet? Lostchild kent ze in ieder geval. In zijn nieuwe nummer Like Like zegt hij de, soms een beetje gênante, waarheid hardop: ik zoek nog steeds iemand die ik leuk vind. Soms weet je niet waar het verkeerd ging en waarom jij juist die gene bent zonder iemand die thuis op je wacht.

Die frustratie vat Lostchild in een catchy popnummer samen. Gesteund door synthesizers klinkt Like Like helemaal niet zo frustrerend meer als de hele situatie er misschien uitziet. Het nummer ontvouwt zich snel tot een oorwurm, die lang blijft hangen. Met name het ‘like like’ stukje. In een compleet roze trappenhuis loopt Lostchild net zo onschuldig als Dorothy in The Wizard of Oz met een tros ballonnen binnen. Je vraagt je meteen af: hoe kan zo’n hartverwarmende kerel nog steeds op zoek zijn?

Lostchild geboren is in een klein plaatsje in het midden van Engeland, dus misschien zaten er daar niet zoveel vissen in de zee die hij aan de haak kon slaan. Hoewel hij in eerste instantie liedjes voor hemzelf schreef op zijn kamer, besloot hij op een gegeven moment zijn muzikale expressies online te zetten. Hij nam een video op voor zijn lied “Town”, een nummer over opgroeien als homo in een kleine stad. “Toen ik opgroeide voelde ik me altijd een buitenbeentje, en kon me aan niemand echt binden. Ik was best wel verloren en eenzaam tijdens mijn tienerjaren.”

Zijn muziek is een uitlaatklep voor alle dingen die hij meemaakt in zijn leven. Volgens hem kan hij hierin zichzelf zijn, ondanks zijn sociale angststoornis en problemen met zijn zelfbeeld. Dit jaar bracht hij zijn EP Like Like uit, met dus ook het gelijknamige nummer. Een hedendaagse plaat waarin duidelijk merkbaar is dat hij zijn homoseksuele perspectief niet schuwt.

Luister Like Like hieronder! Laat daarna meteen in onze poll weten of jij het nummer liket, en vaker op OUTtv langs wil zien komen, of dat je deze liever skipt. Vorige week konden jullie stemmen op SHUT UP van LaFemmebear. Deze werd met 90% geTOPT en zal dus vaker voorbij komen tijdens OUTmusic!

BRENG JOUW STEM HIER UIT!

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen