OUTmusic Spotlight

outtv, gay, outtv_eu, outmusic, spotlight, salem, witch, witches, GAREK, witchtrials, gay music, queer music
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De titel van dit nummer geeft gelijk aan waar de inspiratie vandaan kwam: Salem. Hierbij denkt men al gauw aan de heksenvervolgingen honderden jaren geleden. Voor Garek was de term 'Witch' altijd al een symbool van power, een speciaal iets dat vanuit individualiteit, dapperheid en vastberadenheid voort komt. Het nummer gaat volgens de artiest dan ook over het voor jezelf en je identiteit opkomen wanneer je te maken krijgt met tegenslagen.''
 
In de videoclip zien we de referenties naar Salem nog duidelijker: GAREK beeldt de vele manieren waarop 'heksen' destijds vervolgd werden op een duistere, maar stijlvolle wijze uit. Zo zien we de artiest bijvoorbeeld vol passie zingen op een enorme brandstapel met een brandende fakkel in zijn hand. Het concept van de video gaat volgens GAREK ook over de controle die mannen al eeuwen over vrouwen en hun lichamen uitoefenen. ''De Salem-heksenprocessen zijn al lang voorbij, maar we zijn nog steeds bezig manieren te vinden om vrouwen te vernietigen'' aldus GAREK. De betekenis, het nummer zelf en de bijzondere visuals vormen samen een krachtig artistieke uiting.
 
Bekijk de clip hieronder en breng meteen je stem uit. Vind je 'm leuk? Stem dan TOP. Is het niets voor jou? Stem dan DROP. Vorige week kon er gestemd worden op Fantasy van PJ13. Deze werd door jullie met 97% geTOPT en zal dus vaker te horen zijn tijdens OUTmusic.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen