“Onderdrukte” hetero’s en tegenstanders botsen in Boston

De Amerikaanse stad Boston was gisteren het toneel voor de grootste Straight Pride Parade tot nu toe. Volgens de organisatie werd de mars georganiseerd om aandacht te vragen voor de “onderdrukking van heteroseksuelen”. De parade, gekleurd door het rood, wit en blauw van de vlag van de VS, trok naast een groot aantal politieagenten ook veel tegendemonstranten.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

 

Die tegenstanders waren volgens The Guardian in de meerderheid. Het waren volgens de nieuwssite een “paar honderd” trotse hetero’s tegenover zeker duizend mensen die zich tegen het evenement keerden. Zij probeerden met borden zoals “Nazi’s rot op” en “fuck straight pride” een tegengeluid te bieden tegen de deelnemers van de mars, die naast hun hetero-boodschap ook de huidige president een steuntje in de rug wilden geven. Een enorme kar met “bouw die muur” en “Trump 2020” trok door de Bostonse straten. De deelnemers werden door de organisatie, Super Happy Fun America, opgeroepen Amerikaanse vlaggen mee te nemen.

Rond de stoet hetero-activisten was veel politie aanwezig. Volgens de Boston Globe zijn er tijdens de mars 36 mensen gearresteerd. Op Twitter verschenen er beelden van agenten die pepperspray gebruikten tegen de demonstranten. Vier agenten zouden gewond zijn geraakt. Zij zijn buiten levensgevaar.

Inclusiviteit

De burgemeester van Boston sprak zich op Twitter uit over de evenement: hij zei dat de Straight Pride Parade de rol die Boston speelt in de strijd voor gelijkheid niet zal overschaduwen. Daarnaast benadrukte hij dat Boston genoeg evenementen heeft die de nadruk leggen op inclusiviteit. Bijvoorbeeld buurtbarbecues en boerenmarkten.

De organisatie heeft laten weten niet tegen LHBT’ers te zijn, maar liet volgens The Guardian wel sprekers klagen over LHBT-lessen op scholen en over kinderen die homo zijn. Naast de Amerikaanse vlaggen werd er ook gewapperd met de hetero-pridevlag. Een vlag die op Twitter belachelijk werd gemaakt.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen