Noorwegen 'veiligste LHBT-vakantiebestemming', België op de derde plek

Met een derde plek, net onder Noorwegen en Portugal, is België één van de meest veilige reisbestemmingen voor LHBT+-personen ter wereld, volgens en lijst van de reiswebsite Asher & Lyric. Nederland staat op de elfde plaats.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De nieuwe ranglijst van Asher & Lyric is gebaseerd op wetten en regelgeving met betrekking tot LHBT+’ers in de landen, maar ook de maatschappelijke houding tegenover deze groep. Wanneer je als LHBT+’er op reis gaat is het altijd verstandig om, zeker bij verre reizen, je te verdiepen in de wetgeving van je bestemming. Vandaag de dag is homoseksualiteit in een groot aantal landen nog steeds illegaal, soms zelfs bestraft met de dood. Ook in landen met minder extreme wetten is het voor LHBT+’ers oppassen geblazen met het tonen van openbare affectie.

Noorwegen voert de lijst aan, net boven Portugal en België. Al die drie landen krijgen van de website een ‘A’. De meest onveilige bestemming van de lijst met de 150 meest populaire vakantielanden, is Nigeria. In dat land staat een gevangenisstraf van 14 jaar op homoseksualiteit, of zelfs de doodstraf. Zelfs de discussie over LHBT+-rechten is verboden. Ook Qatar, Jemen, Saudi-Arabië, Iran en Tanzania behoren tot de meest onveilige landen en krijgen van de website een ‘F’.

Nederland krijgt een ‘B’ als het gaat om homo-veiligheid, onder andere omdat volgens de reiswebsite Nederland geen wet heeft die specifiek haatmisdrijven verbiedt. België heeft zo’n wet wel. Verder valt op dat met name Europese landen het veiligst zijn voor LHBT+-reizigers. Canada en Nieuw Zeeland zijn de enige niet-Europese landen in de top 10.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen