Mister Gay Belgium 2022: Stem nu!

Het stemmen voor Mister Gay Belgium 2022 is vandaag officieel van start gegaan! Benieuwd naar de deelnemers die dit jaar strijden voor de felbegeerde titel? De verkiezing bestaat dit jaar wederom uit een schitterende line-up. Scroll verder om kennis te maken met de twaalf golden boys!
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Ben Vanhuyse

Ben is maar liefst 18 jaar, is woonachtig te Roeselare en studeert zorgkunde. Hij spreekt openlijk over het hebben van autisme, maar ook over de mentale problemen als gevolg van zijn coming-out. Als deelnemer hoopt Ben met zijn verhaal de ervaringen van jongeren die kampen met soortgelijke problemen bespreekbaar te maken.

 

Christof Machiels

De 21-jarige Christof is een kapper en make-up artist uit Genk. Christof is dol op make-up en meer dingen die stereotypisch vrouwen vertegenwoordigen binnen de maatschappij. Door deze gedateerde opvattingen is hij meermaals in aanraking gekomen met gaybashing op straat. Met zijn deelname hoopt hij deze stigma’s omtrent gendernormen te doorbreken.

 

Dinesh George Lourdes

Leerkracht Engels Dinesh is 29 jaar en komt uit Antwerpen. Zelf is hij afkomstig uit Maleisië, waar er gevangenisstraffen gelden voor LGBTI’ers die kunnen oplopen tot 25 jaar. Hij wenst met zijn deelname te streven naar een wereld waar iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze willen zijn.

 

Jeremie Rheau

De 22-jarige Jeremie woont in Tubize. De Franstalige chef-patissier streeft met zijn deelname naar een maatschappij waar volwassenen en jongeren meer accepterend worden van de LGBTI-gemeenschap, zodat iedereen zich welkom en veilig kan voelen in het openbaar.

 

Jonas Defruyt

Jonas is 34 jaar, woont in Oedelem en werkt als sales advisor voor een sanitair. Voorheen was hij jarenlang actief in de bouw. Deze sector kampt nog met een aanzienlijk imagoprobleem. Hoewel hij hier zelf geen problemen mee ondervond, merkt hij dat menig man uit de LGBTI-gemeenschap die werkzaam is in de bouw, hier wél moeite mee heeft. Met zijn deelname hoopt hij hier verandering in te brengen.

 

Luís Tavares da Silva

De 30-jarige kinesist uit Gent is religieus en realiseert uit eigen ervaring dat er nog te weinig acceptatie is voor LGBTI’ers binnen het geloof. Ook op de werkvloer ervaart hij regelmatig racisme en discriminatie. Luis pleit daarom voor het verhogen van tolerantie binnen het geloof en op de werkvloer.

 

Maarten Truijen

Maarten is 33 jaar, komt uit Kinrooi en is inmiddels 7 jaar actief als zelfstandig spiritueel coach. Helaas zien we binnen de LGBTI-gemeenschap nog steeds zorgwekkend hoge zelfdodingscijfers. Maarten wil met zijn deelname zelfacceptatie via de spirituele wereld meer bespreekbaar maken.

 

Mike Tegelaars

De 31-jarige Mike woont in het Limburgse Pelt en is werkzaam als touringcarchauffeur. In bepaalde sporttakken heerst er nog te vaak een machocultuur, met als gevolg dat mensen die zich onderscheiden soms niet de sport kunnen uitoefenen waar zij blij van worden. Hij hoopt deze problematiek bespreekbaar te maken en de drempel te verlagen.

 

Mike Vanmolle

Er bestaat een onvolledig beeld over de LGBTI-gemeenschap binnen het onderwijs. Daar gaat de 26-jarige leraar Mike uit Bilzen verandering in brengen zodat jongeren zich thuis én op school durven te laten zien en horen.

 

Sasha Clijnen

De 22-jarige Sasha uit Diest is werkzaam als opvoeder voor mensen met een verstandelijke beperking. Met zijn deelname focust hij zich op genderneutrale opvoeding. Dat omdat hij zelf veel moeite heeft gehad met zichzelf durven uiten gedurende zijn jeugd.

 

Thomas Timmerman

Thomas uit Ruisbroek is 27 jaar en werkt als kapper. Hij heeft net als vele anderen te maken gekregen met bodyshaming. De weg naar zelfzekerheid is lang en emotioneel. Met zijn deelname wil hij een helpende hand zijn voor mensen met soortgelijke ervaringen.

 

Tim Küsters

De 27-jarige Tim woont in Lint en is digital marketing specialist. Het proces om als koppel van hetzelfde geslacht een gezin met kinderen te beginnen is vaak lang en ingewikkeld. Hier wil hij verandering in brengen omdat hij van mening is dat iedereen met een kinderwens, dit moet kunnen realiseren (ongeacht seksuele voorkeur).

 

Breng jouw stem NU uit door hier te klikken!

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen