Man wil Grindr aanklagen voor het toestaan van seksueel racisme op profielen

outtv, gay, news, Grindr, gay, asian, homoseksueel, aziatisch, racisme, seksueel racisme, aanklagen, rechtszaak, groepsvordering
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Via Twitter roept Sinakhone Keodara homoseksuele Aziatische mannen op om contact met hem op te nemen. Keodara is CEO en oprichter van Asian Entertainment Television Inc., de leidende streaming-service voor Aziatische Amerikanen. Samen met mannen uit alle 50 Amerikaanse staten wil hij een groepsvordering aanspannen, een rechtszaak waarin een grote groep mensen collectief een vordering bij de rechter brengt of waarin een bepaalde klasse verdachten vervolgd wordt.
 
Hij vraagt aan zijn Twittervolgers om zijn oproep te delen met alle gay Aziatische mannen in hun leven, “die zijn beledigd, vernederd, naar beneden gehaald of ontmenselijkt door Grindr, omdat ze het toestaan dat homoseksuele witte mannen dingen als ‘Geen Aziaten’, ‘Niet geïnteresseerd in Aziaten’ of ‘Ik vind Aziaten niet aantrekkelijk’ in hun profielen zetten”.
 
“Dit is complete onzin en ik klaag Grindr aan voor het zijn van een broedplaats die racisme tegen homoseksuele Aziatische mannen in stand houdt”, aldus Keodara in zijn statement. Mannen die zich bij de CEO van Asian Entertainment Television Inc. willen aansluiten moeten wel betalende gebruiker zijn van Grindr.
 
Beeld: Amanda Hinault via Flickr.com
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen