Luchtvaartmaatschappij scheidt homo-ouders terwijl hetero gezinnen samen aan boord mogen

news, nieuws, outtv, holebi, lhbt, lhbti, homostel, gay, homogezin, vliegtuig, luchtvaartmaatschappij
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Op zaterdag 1 september vloog Jeff Cobb samen met zijn man en hun dochter met de Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air van San Francisco naar Thailand. Toen het gezin eerder het vliegtuig wilde betreden werd hen verteld dat dit niet mogelijk is, vertelt Cobb op Twitter. Volgens hem zou hun dochter met enkel één ouder eerder toegang mogen krijgen tot het vliegtuig. De andere ouder moest in de gewone rij wachten wegens het beleid van de luchtvaartmaatschappij. Omdat het stel nog nooit eerder bij EVA hebben gevlogen liet Cobb zijn man en dochter het toestel eerder betreden. Eenmaal herenigd, vertelde zijn echtgenoot dat andere (heteroseksuele) gezinnen wel samen het vliegtuig vroeg in waren gestapt. Op Twitter omschrijft Cobb zijn teleurstelling in het EVA-grondpersoneel en verklaart geen gebruik meer te willen maken van deze luchtvaartmaatschappij.

 
Een woordvoerder van EVA Air heeft namens de luchtvaartmaatschappij (en voornamelijk hun team bij de San Fransisco International Airport) een verontschuldiging geuit naar ‘’alle passagiers die getroffen zijn door dit incident’’. Volgens de woordvoerder was dit incident te wijten aan miscommunicatie met het grondpersoneel in San Francisco. Het grondpersoneel had begrepen dat slechts één ouder met een baby eerder in zou mogen stappen. Volgens hun beleid zouden passagiers met jonge kinderen eerder in mogen stappen en hoort er geen beperking te zijn in het aantal toegestane begeleiders per kind, ongeacht de relatie. De woordvoerder verklaart dat zij sindsdien hun personeel hebben herinnerd aan hun prioriteitsbeleid bij in het instappen. Hiermee hopen ze soortgelijke incidenten te voorkomen
 
In juli kwam de luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines ook onder vuur te staan nadat een homostel de keuze kreeg hun premium zitplekken op te geven (zodat een heterostel samen kon zitten), of het vliegtuig te verlaten. Tevens beweerden Grant Morse en haar echtgenote Sam dat Southwest hen geen prioriteit gaf bij het instappen vorig jaar. Dit zou zijn omdat de luchtvaartmaatschappij de twee vrouwen en hun drie kinderen niet als een familie beschouwde.  
 
Bron: Pink News & Jeff Cob - Twitter
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen