LHBT+ en vast in detentiecentra VK: organisatie vraagt aandacht

De Britse organisatie UK Lesbian & Gay Immigration Group (UKLGIG) start een campagne om aandacht te vragen voor de situatie van LHBT+-vluchtelingen in het land. De organisatie keert zich tegen het beleid waarin immigranten voor een onbepaalde tijd vastgehouden kunnen worden.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

“Binnenin de detentiecentra ondervinden LHBT+’ers vaak vooroordelen of omstandigheden die hetzelfde zijn als die waarvoor ze zijn gevlucht ”, licht Leila Zadeh, directeur van UKLGIG, toe. Volgens haar krijgen deze personen in de detentiecentra te maken met intimidatie en geweld.

Door middel van 28 video’s waarin de verhalen van verschillende vluchtelingen worden verteld, wil de organisatie haar punt duidelijk maken: 28 dagen vasthouden is de max. Volgens Zadeh is deze termijn de manier om “ervoor te zorgen dat de behandeling van mensen, die vervolging voor wie ze zijn ontvluchten, eerlijk is”.

Het Verenigd Koningrijk is het enige land in Europa waar vluchtelingen vast kunnen worden gezet in detentiecentra, zonder dat er een moment is waarop ze moeten worden vrijgelaten. Vluchtelingen hebben dus geen uitzicht op een moment waarop ze niet meer in zo’n centra hoeven te zitten.

Voor de campagne heeft UKLGIG een blik bekende LHBT+’ers uit het VK opengetrokken, waaronder een deelnemer van het populaire Britse kookprogramma The Great British Bake Off.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in juli al een voorstel over de 28 dagen-limiet afgewezen. Volgens dat ministerie zou een limiet van 28 dagen “de mogelijkheid om een gebalanceerde en effectieve controle op immigratie te hebben tegenwerken, het misbruik van het systeem vergroten en het publiek blootstellen aan risico’s”.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen