LHBT-activisten gedood in Mexico

outtv, gay, mexico, lhbt-activisten, vermoord, wk
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De activisten zijn volgens lokale media geëxecuteerd met een schot door het hoofd. Hun lichamen werden langs de kant van de weg in Taxco, Guerrero, in het zuiden van Mexico, gevonden. De antidiscriminatie raad en Partij van de Democratische Revolutie zijn niet te spreken over het ongeval. Jacqueline L’Hoist Tapia, voorzitter van de antidiscriminatie raad wil dat de onderste steen van deze gruwelijke misdaadzaken wordt boven gehaald. Ook de Partij van de Democratische Revolutie vindt dat deze moord niet mag ondergaan aan de geweldsgolf die Mexico de laatste tijd overspoelt.             

WK
Er is veel te doen rondom de veiligheid van LHBT-ers nu het WK in Rusland is neergestreken. Van te voren werden LHBT-supporters al opgeroepen om weg te blijven of hun seksualiteit niet openbaar te laten zien. FIFA is naar aanleiding van de historische wedstrijd Mexico - Duitsland van afgelopen zondag een onderzoek gestart naar het gebruik van een anti-LHBT term door de supporters van het Midden-Amerikaanse land. Zij riepen tijdens de wedstrijd herhaaldelijk puto door het stadion, een scheldwoord voor homo’s in het land. 

De voetbalbond onderzoekt het gebruik van deze term, en ook waarom de scheidsrechter geen gebruik maakte van het nieuwe 3-stappenplan tegen discriminatie. De eerste stap zou zijn dat hij de wedstrijd stopt en het publiek aanspreekt op het gebruik van de term. Latere stappen zouden het tijdelijk schorsen of helemaal aflasten van de wedstrijd zijn. Volgens FIFA  'was hij er klaar voor, maar stopte het roepen van de term toen’.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen