Leraren en leerlingen verlaten Amerikaanse school na homofobe e-mail

Toen het nieuwe hoofd van King’s Schools in het Amerikaanse Shoreline (staat Washington) besloot dat het tijd was om de christelijke waarden van die school aan te scherpen, vonden een aantal docenten en leerlingen dat het tijd was om te vertrekken. “King’s verdedigt de Bijbelse standaard dat seksuele uitingen beperkt worden tot het huwelijk tussen één man en één vrouw”, was te lezen in een e-mail die verstuurd werd naar de ouders en leraren.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

In de e-mail werd duidelijk gemaakt dat stafleden geacht worden deze waarden zowel op school als in hun persoonlijke leven uit te dragen. The Seattle Times meldt dat zeker vijf leraren de school de rug toe hebben gekeerd.

Daarnaast hebben een aantal ouders hun kinderen van de school gehaald, terwijl andere ouders een Facebook-groep gestart zijn om LHBT+ leerlingen te steunen. Ze geven aan het niet eens te zijn met het standpunt van het bestuur. “Wij geloven dat alle kinderen en families, ongeacht ras, geloof of seksuele geaardheid de kinderen van God zijn. Wij ontvangen ze met open armen”, schrijven ze op de pagina.

Een van de leraren die ontslag hebben genomen, Megan Troutman, vertelt tegen de Seattle Times: “Ik kan niet lesgeven op een school die een beleid invoert dat op een deel van de leerlingen een negatieve impact kan hebben. Ik zou niet mee kunnen werken aan iets dat een leerling zou kunnen schaden of uitsluiten.”

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen