L-Expo: Women’s Art opent vanavond in Antwerpen

Wel neemt L-Expo dit jaar een andere invalshoek, zowel voor de kunstenaressen als voor het publiek, door de samenwerking met BOAB Art Gallery.

Er zijn meer vrouwen actief bezig met kunst, het wordt meer aanvaard dat vrouwen kunst maken, maar ze krijgen minder aandacht en worden minder gewaardeerd, en zijn minder vertegenwoordigd in musea en op tentoonstellingen.
BOAB Art Gallery erkent deze gevoelige kwestie en stelt graag haar professionele ruimte ter beschikking. Ook zorgt de galerij voor een toegevoegde waarde aan de tentoonstelling met  het werk ‘Cannibale’ van Jacques Charlier, dat met de nodige humor het seksisme aan de kaak stelt.
De L-Expo wordt officieel geopend met een drankje op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober, telkens vanaf 19:30. Op beide avonden leest Johanna M. Pas, schrijfster-dichteres en één van de kunstenaressen, voor uit eigen werk. Op vrijdag 12 oktober verzorgt Nathalie Delporte, presentatrice bij de Vlaamse radiozender Joe, de opening met een heel speciale liefdesbrief ‘Ode aan de vrouw’. 
De toegang tot L-Expo is volledig gratis en loopt van donderdag 11 oktober tot en met zondag 21 oktober in BOAB Art Gallery, Kloosterstraat 152, 2000 Antwerpen. 
Maar liefst 18 kunstenaressen nemen deel: Amy De Schutter, Fran Vervoort, Kim Michiels, Liliane Jongen, Kristina Embregts, Nancy Verbrugghe, Marleen Verheyen, Andrea Grootaers, Martine Messiaen, Ann De Vos, Image by Mira Photography, Hilde Didden, Johanna M. Pas, Karen Vanholzaets, Ann Vervoort, Caroline Robbrecht, Mir Van Nyvelseel en Christel Keutgens.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen