Kussende mannen in live TV-uitzending gaan viraal in Singapore

In conservatief Singapore gaat een heel opvallend moment viraal op sociale media: twee kussende mannen in een live-uitzending, iets wat daar verboden is op tv.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Het fragment komt uit een live-verslag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. In een café vol enthousiaste sportfans staat een verslaggever nietsvermoedend de sfeer te beschrijven, terwijl twee mannen passievol hun liefde tonen. Dat de kus met opzet voor de camera plaatsvindt is te zien als één van de mannen nog even met een schuine glimlach in de lens kijkt.

De Singaporese tv-zender kan waarschijnlijk minder lachen om de actie: "LGBT+-propaganda" is in de stadstaat namelijk verboden. Het fragment is op de website van de zender, Channel News Asia, ook niet terug te vinden. Toch heeft een oplettende kijker het live-fragment op TikTok geplaatst, wat nu viraal gaat. In de comments wordt de actie omschreven als "een revolutionaire actie" en iemand anders schrijft: "zijn gezicht op het einde! Hij wist wat hij deed en ik leef hiervoor." Ook op het Chinese platform Weibo circuleert de video.

Singapore is zeer conservatief als het gaat om LGBT+-rechten. Met name uitingen van deze groep in de reguliere media zijn streng verboden en worden volgens The Guardian gelijkgesteld met pedofilie en incest. Dit is volgens de krant één van de redenen waarom steeds meer jongeren uitwijken naar platforms zoals YouTube en streamingdiensten.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen