Koningin Máxima bezoekt historische gaybar San Francisco

De Nederlandse koningin Máxima heeft tijdens haar werkbezoek in San Francisco een bezoek gebracht aan Twin Peaks Tavern, een historische gay bar. Daar sprak de ‘Queen’ met andere queens en de lokale LGBT+-gemeenschap over acceptatie en een inclusieve samenleving.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Het werkbezoek naar de Verenigde Staten bracht de koningin naar The Castro, de wijk die geldt als het hart van de LGBT+-gemeenschap in San Francisco. Daar werd de koningin ontvangen door verschillende ‘collega’-koninginnen. Onder de dragqueens die de Máxima een warm welkom heetten waren ook twee Nederlanders. De koningin werd daarna ontvangen in Twin Peaks Tavern, een gaybar die in de jaren ’70 voor opschudding zorgde omdat het de raambedekking verwijderde, zodat iedereen vanaf buiten in de bar naar binnen kon kijken.  


“Het was een big deal in 1972, want als je in een homobar werd gezien, kon je je baan verliezen. Daardoor zijn we een icoon geworden,” zegt Jeffrey Green, eigenaar van de bar tegen The San Francisco Standard. “Ik vind het een eer om de koningin hier te hebben, en dat zij en de koning bondgenoten zijn van de LGBTQ+-gemeenschap over de hele wereld."

“Wij vinden steun aan de LGBT+-gemeenschap heel belangrijk,” aldus koningin Máxima na haar bezoek. “We moeten van elkaar leren waar we goed in zijn en waar we niet goed in zijn. We moeten de wereld gelijkmaken voor iedereen, zodat iedereen zich thuis voelt waar die ook woont.”  

Hoewel koning Willem-Alexander er niet bij kon zijn vanwege een longontsteking, verzekerde Máxima de aanwezigen dat ook hij het bezoek geweldig zou hebben gevonden.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen