Instagram account dat 'body positivity' onder homo’s promoot wordt opgeschort

gay, lhbt, lgbt, lhbti, holebi, homo's, naaktkalender, meatzine, meat, naked calendar, kalender, body positivity, instagram
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De MeatZine probeert een positieve boodschap onder homoseksuele mannen te brengen met betrekking tot het bevorderen van 'body positivity'. Sinds 2010 publiceert de MeatZine jaarlijks een kalender genaamd Naked Calender. Met deze publicatie hoopt de organisator van dit initiatief, Adrian Lourie, het idee van wat een sexy homoseksuele man is te herdefiniëren. In de kalender vind je twaalf foto’s van verschillende homoseksuele mannen, variërend in leeftijd, etniciteit, lichaamsvorm en type. Echter heeft Instagram geoordeeld dat de foto’s inbreuk maken op hun beleid ten aanzien van mannelijke naaktheid. Door dit besluit is hun Instagram account momenteel opgeschort. Wat hier zo merkwaardig aan zou zijn, is dat andere accounts vergelijkbaar beeldmateriaal plaatsen zonder soortgelijke gevolgen.
 
Adrian Lourie zegt dat de beweegredenen van Meat altijd hebben gedraaid om het promoten van 'body positivity' onder homoseksuele mannen omdat: ''mannelijke schoonheidsnormen vaak nauw gedefinieerd zijn en niet representatief voor 'gewone' jongens.'' Zo zouden zij met hun publicaties hun volgers en fans aansporen om hun ''unieke schoonheid te vieren, ongeacht hun leeftijd, ras, lichaamsvorm of type''. Daarmee ziet Lourie Instagram niet alleen als een manier om Meat te promoten, maar ook om een platform te bieden waar fans en volgers zichzelf kunnen zien zoals anderen dat doen. Tevens is dit niet eerste keer dat de Instagram pagina van Meat is verwijderd (de voorafgaande keer raakte de organisatie hier 15.000 volgers mee kwijt).
 
Volgens Lourie is de recente opschorting verwarrend voor de organisatie, doordat zij naar eigen zeggen voorzichtig zijn geweest met het censureren van hun content. Verder geeft hij ook aan dat meerdere Instagram gebruikers hun zijn opgevallen in verband met naaktfoto’s met soortgelijke (en in sommige gevallen meer provocerende) stijlen en content. Het voegt toe aan de verwarring zegt Lourie, omdat ze niet snappen waarom Meat in het bijzonder een doelwit blijkt te zijn.
 
 
Bron: Attitude
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen