VS: Homoseksuele werknemer kreeg minder salaris, ‘net zoals de andere vrouwen’

Een voormalig medewerker van een evenementenbureau in New York beweert ontslagen te zijn vanwege zijn seksuele geaardheid. Zijn baas zou zijn salaris hebben gehalveerd, omdat hij veel meer salaris zou krijgen “dan de andere vrouwen op kantoor”.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Dat meldt NBC News. Wesley Wernecke was aangenomen bij het New Yorkse evenementenbureau Eventique, “maar toen de werkgever erachter kwam dat Wernecke homo was, begon hij hem buiten te sluiten in het bedrijf,” aldus de advocaat van de voormalig werknemer. Wernecke had zijn baan opgezegd, om een nieuwe functie bij Eventique te bekleden. Het bedrijf organiseert evenementen voor bedrijven zoals Twitter, Nike en Amazon. Een week nadat hij was aangenomen, hadden zijn collega’s commentaar om zijn ‘meisjesachtige’ verlovingsring. Toen een collega vroeg of zijn vrouw ook zo’n ring had, antwoordde Wernecke dat zijn partner, Evan, inderdaad zo’n ring had.

Al snel zou er een spanning zijn ontstaan op de werkvloer. Wernecke werd uitgesloten van activiteiten en werden zijn werkzaamheden overgedragen aan andere collega’s. Uiteindelijk werd de werknemer door zijn baas op zijn kantoor uitgenodigd. Daar zou hij te horen hebben gekregen dat zijn salaris verlaagd zou worden van 145.000 naar 70.000 dollar. “Ik kon ’s nachts niet van slapen van de gedachte dat jij zo veel meer betaald krijgt dan de vrouwen in dit kantoor”, zou Werneckes baas hebben gezegd. De hele situatie op de werkvloer zorgde ervoor dat Wernecke voor de eerste keer in zijn leven naar een psycholoog moest gaan.

Volgens de klacht die Wernecke heeft ingediend bij de rechter, zou de gedachte dat een homoseksuele man het bedrijf zou vertegenwoordigen voor zijn werkgever zo ondraagbaar zijn geworden, dat Wernecke werd ontslagen. De advocaat van de werkgever noemt de beschuldigingen van de voormalig werknemer ‘schokkend’ en ‘ongegrond’. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen