Homo's maken 'aanzienlijk' minder kans op topfuncties

outtv, gay, news, bedrijfsleven, homo, homo's, homoseksuele mannen, topfuncties, leidinggevende, functies
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Voor het onderzoek werd data van maar liefst 650,000 werkgerechtigde Britten geanalyseerd. De onderzoekers vonden 'het eerste grootschalige bewijs' dat homoseksuele mannen op een glazen plafond stuiten als het aankomt op topposities.  
 
Uit de studie blijkt dat homo's zich relatief vaak in lagere leidinggevende rollen bevinden. Hoe hoger je op de carrièreladder komt, hoe moeilijker het echter wordt. In het onderzoek is te lezen: "Homoseksuele mannen maken aanzienlijk minder kans dan vergelijkbare heteroseksuele mannen om in de hoogste leidinggevende posities terecht te komen, met meer status en salaris." De reden? Volgens de onderzoekers 'komt het door discriminatie'. Ook zou de 'gay glass ceiling' (het homoseksuele glazen plafond) extra impact hebben op homo's van een etnische minderheid. 
 
Hetzelfde effect bestaat voor lesbiennes, maar is wel 'opmerkelijk zwakker' volgens de onderzoekers: "De resultaten voor lesbiennes zijn minder duidelijk." Biseksuele mannen en vrouwen maken ook aanzienlijk minder kans dan heteroseksuele gelijken op elke vorm van gezag op de werkplek. 
 
Bron: GayStarNews
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen