Henny Huisman en Floortje Dessing in jury botenparade Pride Amsterdam

outtv, gay, news, Henny Huisman, Floortje Dessing, Pride Amsterdam, Gay Pride, botenparade, Gay Parade, Amsterdam, jury
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De jury zal de boten beoordelen op basis van drie hoofdcriteria: ‘Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste?’; ‘Welke boot heeft de beste uitvoering?’ en ‘Welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema?’ Juryvoorzitter Cornald Maas legt uit waarom: "Ofwel: thematische boten die ‘hun nek uitsteken’, hebben net zoveel kans als een mooi uitgevoerde boot.” Maas is erg blij met de jury van dit jaar: “Het is weer een pracht jury geworden. Het zijn juryleden die zeer uitgesproken en betrokken zijn.”

De jury zal de boten beoordelen vanaf een VIP-tribune bij de sluizen op de Amstel, maar jij kunt zelf ook meebepalen welke boot wint. Door middel van de Pride-app kun jij vanaf de kant je stem uitbrengen op jouw favoriete boot. Kiezen wordt weer moeilijk, want er varen ook dit jaar 80 boten mee in de parade. Er is extra veel aandacht voor mensenrechten in de wereld. Zo zijn de boten van onder andere Greenpeace, het College voor de Rechten van de Mens en Amnesty International uitgeroepen tot ‘parels van de parade’.

Pride Amsterdam kleurt de stad vol regenbogen van 28 juli tot en met 5 augustus, met de botenparade als hoogtepunt op 4 augustus. De Pride vraagt blijvende aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBT’ers in het bijzonder. Er zijn gedurende de week door heel Amsterdam activiteiten, kijk op www.pride.amsterdam voor meer informatie!

Beeld: Jeroen Ploeger
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen