Genoeg geld opgehaald voor eerste 'Muslim Pride' in Londen

De Britse LHBT+-organisatie Imaan heeft met een crowdfundactie genoeg geld opgehaald om een 'Muslim Pride' te organiseren in Londen. De organisatie ontving meer dan 10.000 pond om in de lente van 2020 het evenement te organiseren.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

“Dit zal de volgende generatie helpen, zodat ze weten dat het geen probleem is om moslim en LHBT+ te zijn”,  vertelt een bestuurder van Imaan aan de Evening Standard. Imaan is in 1999 opgericht om LHBT+ moslims te helpen die zich geïsoleerd voelen. Volgens de organisatie krijgen die personen vaak te maken met homo-, trans- en Islamofobie.  

“Ook binnen de LHBT+-gemeenschap krijgen worden wij geconfronteerd met Islamofobie,” vertelde Joy Muhammad van Imaan eerder deze maand tegen de BBC. Volgens Muhammad voelen LHBT+ moslims soms verdeeld tussen hun religie en seksualiteit. “Niet alleen binnenin de moslimgemeenschap, maar in veel religies wordt verteld dat we moeten kiezen tussen ons geloof en onze queer identiteit.”

Het was nog lang onzeker of Imaan het doel van 10.000 pond zou halen. Een dag voor de deadline moest er nog ruim 400 pond binnen worden gehaald. De organisatie wil het evenement in de lente volgen jaar organiseren.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen