Gay zwanenkoppel gevangen na gewelddadig beschermen nest vol plastic bekers

outtv, gay, news, zwanen, austria, oostenrijk, homo, homokoppel, zwanenkoppel, stel
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Meerdere mensen werden op brute wijze aangevallen door de twee mannetjes in het Oostenrijkse dorp Grundlsee. De vogels werden alsmaar agressiever en één slachtoffer hield er zelfs een jaap van 10 centimeter aan over. Experts geloven dat hun gedrag veroorzaakt werd door hun instinct om het nestje te beschermen. Het koppeltje behandelde de plastic bekertjes namelijk als echte eieren.
 
Hoewel experts euthanasie als optie aanraadden, heeft burgemeester Franz Steinegger besloten de zwanen te verhuizen naar een redding centrum voor wilde dieren. Steinegger zegt daarover tegen Daily Mail: “We moesten met spoed handelen. Maar ik kon het simpelweg niet over mijn hart verkrijgen om de twee zwanen te laten doden door een jager.”
 
Het zwanenkoppel is opgehaald door expert Alexander Groder en zijn vrouw, die zijn gespecialiseerd in moeilijke reddingsacties. De dieren worden naar een vijver in Tirol gebracht, waar ze meer ruimte zullen hebben. Het is echter nog onduidelijk of hun nest met plastic bekers mee verhuisd wordt.
 
Foto ter illustratie, het zijn niet de zwanen in kwestie.

Bron: Daily Mail
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen