Franse adoptiebureaus discrimineren homostellen

outtv, gay, news, adoptie, adoptiebureaus, discriminatie, homohaat
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Pascale Lemare, hoofd adoptiedienst in het departement Seine-Maritime (Normandië), zegt tijdens een interview met de Franse radio dat koppels van het gelijke geslacht waarschijnlijk zieke of 'atypische' adoptiekinderen krijgen. "Kinderen die niemand wil – er zijn mensen die geen kinderen willen adopteren die te beschadigd zijn, te psychisch beschadigd, te groot, of gehandicapt," aldus Lemare. 

Volgens Lemare zijn homostellen 'een beetje atypisch, zou je kunnen zeggen, met betrekking tot sociale en biologische normen'. Ze vervolgt: "Als hun plannen kinderen met atypische profielen bevatten.. Als homoseksuele koppels open verwachtingen hebben, dan kunnen ze inderdaad een kind adopteren."  

In een statement zegt Pascal Martin, hoofd van departement Seine-Maritime, de uitspraken van Lemare 'erg sterk af te wijzen'. "In geen geval is de seksuele geaardheid van toekomstige ouders een beoordelingscriterium" in het departement, benadrukt hij in zijn statement. Pascale Lemare was zelf niet bereikbaar voor commentaar. 

Maar dit is geen uniek geval: een andere Franse radiozender uit Noordoost-Frankrijk onthult dat een plaatselijk adoptiebureau hardop zegt de voorkeur te geven aan heterostellen. NOS-correspondent Frank Renout zegt daarover in het NOS Radio 1 Journaal: "Ze zeiden: wij hebben niets tegen homo-ouders, maar als een man en vrouw zich melden krijgen zij voorrang." 
 
Bron: TheLocal.fr
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen