Frans homokoppel bedreigd door buren: “homo’s worden als eerst besmet met Covid-19”

Een homokoppel in het Franse Marseille is door een van zijn buren aangespoord om het gebouw te verlaten, want homo’s zouden als eerste Covid-19 oplopen. De anonieme buur liet een briefje met een waarschuwing voor het koppel achter. De Franse politie is het bericht aan het onderzoeken.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

“Zouden jullie alstublieft het gebouw willen verlaten? Want wij weten dat jullie homoseksuelen de eerste zijn die besmet worden met Covid-19,” vond de vriend van de 33-jarige David op een briefje onder zijn ruitenwisser, meldt TÊTU. “Dit is jullie eerste waarschuwing, dankjewel,” eindigde het korte bericht.

De mannen namen het briefje mee naar het lokale politiebureau, waar werd geoordeeld dat het briefje geen bedreiging was “maar een waarschuwing”. Ze moesten een reguliere aangifte doen.

“Ik denk dat deze persoon geen intelligentie heeft en geen scholing heeft gehad,” reageert David op het voorval. “Ik denk dat deze persoon zeker weten religieus is en écht gelooft wat hij zegt. Om deze rotzooi op te schrijven moet je er wel in geloven.” Verschillende religieuze leiders hebben inderdaad Covid-19 aan de LGBT+-gemeenschap gelinkt, maar voor zover bekend is het motief van de schrijver van het briefje niet achterhaald.

David, een verpleger in een ziekenhuis, zegt nog nooit met homofobie te maken hebben gehad. “Dit voorval raakt me dubbel, omdat ik verpleger ben én homo. Ik snap dat het moeilijk kan zijn om opgesloten te zitten in je huis. Ik denk dat er zeker een aantal zijn die dan een beetje “knappen””, zegt David, refererend aan de schrijver van het briefje.  

Na de bedreiging zegt David meer over zijn schouder te kijken. “ Ik ben benieuwd wat de volgende stap gaat zijn. Gaan ze mijn auto aan diggelen slaan? Gaan ze me beneden opwachten?”

 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen