Eerste mannelijke profvoetballer uit de kast

De Australische profvoetballer Josh Cavallo is uit de kast gekomen als homoseksueel. Daarmee is hij de eerste mannelijke speler uit de hoogste divisie die tijdens zijn carrière voor zijn seksuele geaardheid uitkomt. Zijn team, Adelaide United, plaatste de video met Cavallo’s coming out op Twitter.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

 “Ik heb iets persoonlijks, wat ik met iedereen moet delen.” Zo begint de 21-jarige Cavallo de videoboodschap, waarna hij meteen de pleister eraf trekt: “Ik ben voetballer en ik ben homoseksueel”.

“Toen ik opgroeide probeerde ik mijzelf altijd te verbergen,” zegt Cavallo. “Ik schaamde me omdat ik dacht dat ik nooit kon doen waar ik van hield. Ik verborg wie ik was om mijn kinderdroom na te streven. Ik wil gewoon voetbal spelen en gelijk worden behandeld.”

“Ik dacht dat mensen mij anders zouden behandelen als ik uit de kast zou komen, dat ze mij belachelijk zouden maken. Maar wat ik heb ervaren is dat mensen meer respect voor je hebben.”

Volgens Cavallo hebben zijn teamgenoten en trainers niets anders dan steun aan hem gegeven. Zijn coming out is een unicum in de mannelijke sportwereld. Er is geen andere speler uit de hoogste divisie die publiekelijk voor zijn geaardheid uitkomt.

De profvoetballer hoopt tenslotte anderen mee te geven dat je niet bang hoeft te zijn over je geaardheid. “Het is oké om homo te zijn en voetbal te spelen.”

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen