Een regenboogvlag zal worden gezwaaid tijdens de eerste WK-wedstrijd van Engeland

outtv, news, gay, world cup
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De zeer invloedrijke voetbalbond van Engeland (FA) heeft groen licht gegeven om tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd een speciale regenboogversie van de insignes van Three Lions te laten wapperen. 

LHBTI-supportersgroep Three Lions Pride zal het spandoek bij de wedstrijd van Engeland tegen Tunesië op dinsdag (19 juni) ontrollen. De Pride-groep gaf David Gwinnutt de opdracht om de banner te ontwerpen, maar had de toestemming van de FA nodig voor de rechten om de insignes te gebruiken. "De FA wil absoluut dat het wordt gezien en wil dat we gaan", vertelt Di Cunningham van Three Lions Pride.
 
"Ze hebben het goedgekeurd. Om de banner te maken moesten we het gebruik van de rechten van de afbeelding met hen bespreken. We dragen ook speciaal ontworpen sjaals met hetzelfde ontwerp." Maar je ziet de sjaals en spandoeken niet overal omdat de groep alleen toestemming heeft om er een paar te maken. "Beide hebben de goedkeuring van de FA. Het is een zeer beperkte run. We mogen ze niet verkopen of meer maken," zegt Cunningham.

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap waarschuwde de regering fans dat 'de houding van het publiek ten opzichte van LHBTI+ mensen minder tolerant is dan in het Verenigd Koninkrijk'. 

Een woordvoerder van de FA maakt echter duidelijk dat de organisatie de LHBT-zichtbaarheid van Engelse fans op de Russische tribunes wil ondersteunen. "We hebben connecties gemaakt met LHBT+ groepen door thuiswedstrijden in Engeland als een centraal punt te gebruiken", aldus de woordvoerder. "We blijven hun goede werk steunen en ondersteunen het gebruik van een Three Lions-regenboog in de wedstrijden van Engeland tijdens de FIFA 2018 World Cup."

Cunningham zegt dat de vlaggen ook duidelijk zullen maken hoe ze zich voelen over FIFA's beslissing om het belangrijkste toernooi in de voetbalwereld te organiseren in een land dat anti-LHBT haatmisdaden verdubbeld heeft zien worden sinds de invoering van een wet die homopropaganda verbiedt.
 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen