Drie Britse tieners de cel in na mishandeling en beroving op verschillende Grindr-dates

Drie 18-jarigen uit het Engelse Birmingham moeten meer dan tien jaar de cel in nadat ze vier homoseksuele mannen op nepdates hadden gelokt. Op één van de slachtoffers werd bespuugd, een ander werd vastgebonden. De vier slachtoffers werden daarnaast ook nog beroofd.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De daders konden veroordeeld worden door onder andere DNA-onderzoek van het spuug, meldt de BBC. Ook de telefoons van de daders zijn onderzocht.

Eén van de slachtoffers vertelde in een verklaring dat hij gedwongen werd om met zijn gezicht in de modder te liggen, met zijn handen achterop zijn rug vastgebonden. “Ik wist niet of ik mijn familie ooit nog zou terugzien.” De politie meldt op haar website dat de jongen hun slachtoffers vernederden met homofobe scheldwoorden. Twee daders moeten 13 jaar de cel in. De ander 11 jaar. 

De hoofdinspecteur roemt de slachtoffers in een persbericht. “Ik weet dat het voor hen in deze zaak een enorme hoeveelheid lef en durf heeft gekost om naar buiten te treden en te helpen met de vervolging en de rechtszaak, en daar loof ik ze voor. Toch vermoedden wij dat er nog andere slachtoffers zijn die zich niet hebben gemeld bij de politie.”

De mishandelingen hebben een heftige impact gehad op de levens van de slachtoffers. Eén zegt dat hij er slapeloze nachten aan over heeft gehouden. “Ik heb continu nachtmerries over de wanhoop die ik voelde tijdens de aanval. Ik dacht dat ik op een verschrikkelijke manier zou sterven. Het is de herinnering aan een schroevendraaier in mijn oog, waar die jongen mee dreigde.”

De directeur van Get Safe Online geeft via de Britse politie het advies om te zorgen voor je eigen veiligheid tijdens het online daten. “Als je besluit om met iemand af te spreken, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Spreek nooit bij jou thuis af, geef je adres niet, maar spreek ook niet bij de ander af. Ontmoet elkaar op een publieke plek en neem je telefoon mee.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen