Drag Queen wil zetel in New Yorkse gemeenteraad

Een drag queen in de gemeenteraad? Het stadsbestuur van New York zou zo maar eens 'sickening' kunnen worden. Een drag queen wil daarin namelijk een zetel krijgen. Het zou de eerste keer zijn dat een drag queen in een Amerikaans stadsbestuur plaatsneemt.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De queen in kwestie is Marti Gould Cummings, 32 jaar, die actief is in de New Yorkse drag scene. Je kent deze queen misschien al uit de OUTtv-serie Shade Queens of NYC.

Cummings was al onderdeel van de adviesgroep voor het New Yorkse nachtleven, maar wil nu dus een zetel bemachtigen in het stadsbestuur. Waarvoor Cummings precies wil strijden is nog onduidelijk, de campagnewebsite bevat nog weinig informatie. Wel is er een campagnevideo uitgebracht.

Daarin zegt de drag queen dat “politiek voor iedereen moet zijn” en dat iedereen een zetel in de vertegenwoordiging zou moeten kunnen krijgen.

“Activisme en politiek begint bij jezelf. De mensen op lokaal niveau.” Daaraan voegt Cummings nog een toekomstvoorspelling toe: “Ik ben iemand die iets voor jullie gedaan gaat krijgen! Ik zal naar jullie luisteren en voor jullie werken.”

Cummings woont al 13 jaar in New York. De queen verhuisde daar naartoe op 17-jarige leeftijd om een carrière in de kunstwereld te beginnen. En misschien nu dus ook een politieke.

Cummings is elke dinsdag om 21:30 te zien bij OUTtv in Shade Queens of NYC.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen