De Sims is verbannen in zeven landen door een nieuwe update

outtv, news, gay, sims
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Een vertegenwoordiger voor EA, het bedrijf dat het spel op de markt zet, vertelde fans op een online forum dat de mobiele versie van De Sims, The Sims: Freeplay, niet langer beschikbaar zou zijn in zeven verschillende landen. De woordvoerder schreef op het forum en zei dat "vanwege regionale normen" het spel niet langer zou worden bijgewerkt.

EA heeft niet de exacte aard van deze regionale normen bevestigd, waardoor veel fans hebben gespeculeerd dat het verbod werd veroorzaakt door het expliciete LHBT-gehalte van het spel. De woordvoerder van EA schreef: "We zijn er altijd trots op geweest dat onze in-game-ervaringen waarden omvatten die even breed en divers zijn als onze ongelooflijke Sims-gemeenschap. Dit is belangrijk voor ons, omdat we weten dat het voor jullie is." 

Het verbod geldt voor zes landen in Azië: China, Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Koeweit, Qatar en Egypte. Gebruikers die het spel al hadden gedownload zouden het nog steeds kunnen gebruiken, maar het spel zal niet worden bijgewerkt en kan uiteindelijk verouderd worden.

Spelers zullen ook geen in-game aankopen kunnen doen, inclusief de microtransacties die veel gratis mobiele spellen gebruiken.

Het is onduidelijk of dit verbod van toepassing is op het basisspel De Sims. Het basisspel is meestal beschikbaar via digitale download of fysieke schijf, maar in verschillende landen, waaronder China, kan het volledige spel niet gedownload worden.

De Sims is voor het eerst gelanceerd in 2000 en heeft in de loop der jaren wijzigingen aangebracht om de samenleving weer te geven, inclusief het vermogen voor bruiloften met hetzelfde geslacht en adopties voor homoseksuele paren.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen