De alternatieve Songfestival-uitzending van zaterdag: dit weten we al

Als vervanging voor het afgelaste Songfestival zal aanstaande zaterdag de speciale uitzending “Europe Shine A Light” te zien zijn. De artiesten van dit jaar en andere speciale gasten zullen vanaf 21:00 het gat vullen, die de afgelasting achterliet. Een overzicht van wat we al weten.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Wat we zeker weten is dat de 41 deelnemende landen “in de spotlight zullen worden gezet”. Hoe dat precies zal worden gedaan, is nog niet bekend, enkel dat ze een persoonlijke boodschap brengen. We weten al wel dat Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen de show vanuit een lege studio in Hilversum zullen presenteren.

De speciale fragmenten die voor de originele show in Rotterdam zijn opgenomen, zullen niet te zien zijn. Dat bevestigde producent Sietse Bakker in de Songfestivalpodcast Ding-A-Dong. “We hadden de hilarische car rides met Edsilia in Rotterdam. Die waren hartstikke leuk om uit te zenden, maar ze zijn opgenomen in een tijd waarin je alle maatregelen nog niet had. Mensen op straat, mensen in winkels, mensen op de markt. Dat past niet in deze tijd. Dat is voor het publiek ook verwarrend.”

We zullen dus veel nieuw materiaal zien, die in de weken na de afgelasting zijn gemaakt. Zo zullen we de winnares uit 2007, Marija Šerifović (Servië), zien in de lege straten van Belgrado. Ook andere voormalig winnaars zullen van de partij zijn. Mans Zelmerlöw (Zweden, 2015) zal optreden, net zoals Netta (Israël, 2018). Zij brengt een “akoestische, , betekenisvolle, versie van een nieuw nummer”. Gali Atari, de Israëlische winnaar in 1979, zal zijn winnende nummer “Halleluja” zingen met een koor van Junior Eurovisie Songfestival-deelnemers.

Songfestival-icoon (“Mr. Eurovision”) Johnny Logan speelt ook een rol in de uitzending. What’s Another Year, het nummer waarmee de zanger in 1980 voor het eerst het Songfestival mee won, zal door hem en een groot aantal songfestivalfans worden gebracht.

Andere artiesten die te zien zullen zijn:

Duncan Laurence met zijn nieuwe nummer “Someone Else”.

Ilse DeLange (Nederland, 2014) en Michael Schulte (Duitsland, 2018) zullen de Songfestivalklassieker Ein Bisschen Frieden te gehoren brengen.

Volgens Griekse media zullen ook Helena Paparizou (Griekenland, 2001 & 2005) en Eleni Foureira (Cyprus, 2018) een rol hebben.

Ook de naam van het programma wordt eer aangedaan, alle 41 deelnemers voor dit jaar zullen het nummer “Love Shine A Light” van Katrina & The Waves (Verenigd Koninkrijk, 1997)  gezamenlijk uitvoeren.

Het programma is te zien om 21:00 op Eén

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen