CEO ontslagen na homofobe opmerkingen in virale video

In Tennessee is de CEO van een medisch bedrijf ontslagen, nadat een video viral ging waarin hij een 18-jarige jongen in een jurk beledigt en bespot.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

"Je ziet eruit als een idioot," zegt Sam Johnson, toen nog de CEO van medisch bedrijf VisuWell, in de video die zich snel over het internet verspreidde. Hij richtte zich op de 18-jarige Dalton Stevens, die had besloten om in een jurk naar het schoolbal te komen. Hij wilde laten zien dat "kleren geen gender kennen", schrijft NBC News.

Johnson kon de kledingkeuze van Stevens, die hij overigens niet kende, niet waarderen. Toen Stevens in de jurk met zijn vriend foto's aan het maken was voor een hotel, sprak Johnson hem aan met "homofobe woorden". Volgens NBC News zei hij dat "als je haar op je borst hebt, je geen jurk moet dragen".

Stevens' vriend pakte zijn telefoon en filmde een deel van het gesprek met Johnson. Daarin is te zien hoe hij Stevens een "idioot" noemt. Die video werd door Stevens vriend online gezet en ging vervolgens viral, waarna de identiteit van Johnson achterhaald werd. VisuWell besloot na alle commotie om Johnson uit zijn functie van CEO te ontslaan. "Wij keuren dit gedrag af," schrijft het bedrijf op Twitter.

Johnson ontkent overigens de beschuldigingen van homofobie. Tegen Newsweek zegt hij de twee jongens op hun "vulgaire taal en luidheid" te hebben aangesproken. "De jongens zijn toen zelf over de jurk begonnen," zegt hij.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen