Boston maakt zich op voor diverse protesten rond de "Straight Pride Parade" aanstaande zaterdag

Al sinds de aankondiging van de “hetero pride parade” was er ophef, niet alleen omdat de parade door een haatdragende rechtse partij georganiseerd wordt maar vooral omdat zij net deden alsof zij de ondersteuning hadden van grote bedrijven zoals Tripadvisor, Netflix en Lyft.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Deze bedrijven wisten echter van niks, de groep “Super Happy Fun America” werd dan ook direct meerdere malen aangeklaagd en gemaand om alle merknamen te verwijderen van hun website, iets waar zij gelijk gehoor aan hebben gegeven. De parade gaat echter ook zonder ondersteuning van deze bedrijven toch door: zaterdag 31 augustus vanaf 12:00 uur ’s middags zal de parade lopen van Copley Square tot het stadshuis van Boston.

Hoeveel deelnemers er zijn is niet bekend gemaakt. Wel is zeker dat er meerdere protesten plaats zullen vinden als tegengeluid van deze parade op verschillende plekken, zo zal de protest-groep “Straight Pride is Hate Pride” het begin van de parade opwachten en de groep “Fight Supremacy: Hands Off Our Pride” zal hun protest houden in de binnenstad van Boston. Voor beide hebben op Facebook al zo’n 1000 mensen aangegeven dat zij mee zullen protesteren.  

Een van de medeorganisatoren van deze protesten is Monica Cannon-Grant, ondanks dat zij zichzelf niet als LGBT identificeert ziet zij toch de noodzaak om te protesteren: “De wereld kijkt toe hoe we omgaan met racisme en hoe we omgaan met haat, ik denk dat wij daarom verplicht zijn om op te staan en te vechten, dat is dan ook wat ik van plan ben”.

Boston is in het verleden vaak dé plek geweest van grote protesten, zo kamen in 2017 zo’n 40.000 mensen af om te protesteren tegen de alt-rechtse optocht die in Charlottesville plaatsvond. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen