Belgische Songfestivalinzending Hooverphonic had ‘ABBA-nummer’ klaarliggen

Hooverphonic, de Belgische inzending voor Eurovision 2020, is in de afgelopen maanden nog van nummer gewisseld. Dat vertelt de band aan OUTtv in het programma “Road to Eurovision”. Ook had Hooverphonic nog een ander nummer klaarliggen dat naar eigen zegge “een ode aan ABBA” was.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

“We hadden een heel goed nummer geschreven waar we echt in geloofden, maar toen zei VRT tegen ons: blijf nog even verder schrijven. Dus ik schreef verder, en dan heb je op een gegeven moment vier nummers liggen,” vertelt bandlid Alex Callier aan OUTtv.

Eén van die nummers was volgens Callier een “ode aan ABBA”, maar de kans dat we dat nummer ooit te horen krijgen lijkt klein. “We houden het nummer in onze kluis voor de rest van ons leven,” zegt hij lachend.

Toch werd uiteindelijk gekozen voor het nummer Release Me. “Dit nummer is heel speciaal voor ons en was vanaf het begin onze favoriet. Het gaat over iets heel persoonlijks, het afscheid nemen van mijn vader.” Callier laat weten zeker nog een maand met een ander nummer te hebben geworsteld, voordat de keuze op Release Me viel. “Op een gegeven moment werd ik depressief. Ik zei tegen mijn vrouw, dit nummer waar ik nu al een maand aan werk is niet hét nummer. Dat is Release Me!”

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen