Human Rights Watch: ''Japan moet stoppen met het dwingen van transgenders om zich te laten steriliseren’’ In een onderzoek van 84 pagina’s legt Human Rights Watch... De EuroGames in 2022 naar Nijmegen De EuroGames is een groot Europees sportevenement die zich... Het Internet gaat los over ‘gay Dumbledore’ De schrijfster van de Harry Potter en Fantastic Beasts... Weekendhunk: Alton Mason De weekendhunk van deze week is de bloedmooie Alton Mason... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Openside met het... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Britney Spears krijgt een eigen Broadway-musical! Pop-icoon Britney Spears krijgt haar eigen show op Boadway,... Roze Filmdagen 2019! Bestel NU je kaarten voor de meest bijzondere roze... Chili gaat voor gelijke huwelijksrechten. De nieuwe president van de senaat zei 'er is geen twijfel... KIJKEN: Oudere homo’s reageren op gemene comments Eerder zagen we de vier mannen uit deze video reageren op... Weekendhunk: Jon Gómez de la Peña Jon is audiovisueel vormgever en woont in Barcelona. Maar... Derde persoon genezen van hiv? Eerder deze week werd de tweede persoon ooit genezen... Interview met Raf van danstrio Trinxx! OUTtv ging in gesprek met Raf van Puymenbroeck. Samen met... OPINIE: Jens vertelt over Eliot! Wake Up! Wake Up! Wake up! Het is tijd om onze oogjes open... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is VELO met het nummer... India: Lesbienne wil geslachtsoperatie ondergaan om te kunnen trouwen Een 31-jarige vrouw uit Mumbai, India, wil een... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Vaarwel Conchita Wurst? In 2014 maakten we kennis met het fenomeen Conchita Wurst,... Warschau burgermeester ontvangt kritiek na het steunen van LGBT+ rechten Rafał Trzaskowski, de burgemeester van Warschau, heeft... Tweede persoon ooit genezen van hiv! Twaalf jaar geleden werd de eerste persoon genezen van hiv.... Portugal, Zweden en Canada zijn de meest LGBT-vriendelijke reisbestemmingen! De jaarlijks bijgewerkte SPARTACUS Gay Travel Index... Weekendhunks: TRINXX Deze week hebben we niet een weekendhunk, maar we hebben... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Leo Kalyan met het... Tomi Lahren gaat weer los op de LGBT+ gemeenschap. ''A walking piece of political art every time I show up. To... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Tunesische overheid probeert LBGT-organisaties opnieuw te blokkeren. De Tunesische overheid moet stoppen met hun poging om een... Oscars 2019! Vannacht vonden de 91e Oscars plaats en het was weer een... Weekendhunk: Jake Bass De weekendhunk van deze week is Jacob Kelly Bass, beter... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is MEROL met het nummer... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het...
Transgender WO2 veteraan overlijdt op 99-jarige leeftijd

Transgender WO2 veteraan overlijdt op 99-jarige leeftijd

28/12/2018 11:32

Een van de oudste trans vrouwen in het V.K. is op haar 99ste overleden. Toen haar vrouw na 40 jaar huwelijk overleed in 1989, besloot Louise Jennings op 70-jarige leeftijd te transitioneren.

Louise Jennings was een Britse soldaat, die op haar 26ste in dienst was op de stranden van Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze ging op haar 20ste het leger in en diende bij het Durham Light Infantry 10de Bataljon. Jenning was lichamelijk als man geboren en ging voor het grootste deel als man door het leven. Aan het einde van de oorlog ontmoette zij haar vrouw Edith. Het stel is uiteindelijk meer dan 40 jaar getrouwd geweest, zonder kinderen.
 
Lousie heeft Edith nooit over haar geslachtsdysforie verteld en besloot pas na het overlijden van haar vrouw in transitie te gaan. Ze was toen 70 jaar oud. ''Ik nam de beslissing niet lang na Edith haar overlijden. Ik denk niet dat ik er een lange tijd over na heb gedacht, echter voelde ik dat ik toch wel verkeerd was.'' (als man zijnde).
 
Jennings bracht haar laatste jaren door in een verzorgingstehuis in Sheffield, Zuid Yorkshire, waar ze haar levenslange passie voor schilderen uitoefende. Een van haar schilderijen, geïnspireerd door haar herinneringen aan Duinkerke, hangt in de Graves Gallery van Sheffield. Haar begrafenis zal op vrijdag 4 januari plaatsvinden. Bekijk hieronder een interview van afgelopen oktober met deze bijzondere vrouw.
 
Bron: Gay Star News