Human Rights Watch: ''Japan moet stoppen met het dwingen van transgenders om zich te laten steriliseren’’ In een onderzoek van 84 pagina’s legt Human Rights Watch... De EuroGames in 2022 naar Nijmegen De EuroGames is een groot Europees sportevenement die zich... Het Internet gaat los over ‘gay Dumbledore’ De schrijfster van de Harry Potter en Fantastic Beasts... Weekendhunk: Alton Mason De weekendhunk van deze week is de bloedmooie Alton Mason... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Openside met het... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Britney Spears krijgt een eigen Broadway-musical! Pop-icoon Britney Spears krijgt haar eigen show op Boadway,... Roze Filmdagen 2019! Bestel NU je kaarten voor de meest bijzondere roze... Chili gaat voor gelijke huwelijksrechten. De nieuwe president van de senaat zei 'er is geen twijfel... KIJKEN: Oudere homo’s reageren op gemene comments Eerder zagen we de vier mannen uit deze video reageren op... Weekendhunk: Jon Gómez de la Peña Jon is audiovisueel vormgever en woont in Barcelona. Maar... Derde persoon genezen van hiv? Eerder deze week werd de tweede persoon ooit genezen... Interview met Raf van danstrio Trinxx! OUTtv ging in gesprek met Raf van Puymenbroeck. Samen met... OPINIE: Jens vertelt over Eliot! Wake Up! Wake Up! Wake up! Het is tijd om onze oogjes open... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is VELO met het nummer... India: Lesbienne wil geslachtsoperatie ondergaan om te kunnen trouwen Een 31-jarige vrouw uit Mumbai, India, wil een... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Vaarwel Conchita Wurst? In 2014 maakten we kennis met het fenomeen Conchita Wurst,... Warschau burgermeester ontvangt kritiek na het steunen van LGBT+ rechten Rafał Trzaskowski, de burgemeester van Warschau, heeft... Tweede persoon ooit genezen van hiv! Twaalf jaar geleden werd de eerste persoon genezen van hiv.... Portugal, Zweden en Canada zijn de meest LGBT-vriendelijke reisbestemmingen! De jaarlijks bijgewerkte SPARTACUS Gay Travel Index... Weekendhunks: TRINXX Deze week hebben we niet een weekendhunk, maar we hebben... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Leo Kalyan met het... Tomi Lahren gaat weer los op de LGBT+ gemeenschap. ''A walking piece of political art every time I show up. To... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Tunesische overheid probeert LBGT-organisaties opnieuw te blokkeren. De Tunesische overheid moet stoppen met hun poging om een... Oscars 2019! Vannacht vonden de 91e Oscars plaats en het was weer een... Weekendhunk: Jake Bass De weekendhunk van deze week is Jacob Kelly Bass, beter... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is MEROL met het nummer... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het...
OUTmusic Spotlight

OUTmusic Spotlight

03/01/2019 19:00

De OUTmusic Spotlight van deze week is Kim Boekbinder met het nummer Fractal.

Kim Boekbinder is een Canadese muzikant en filmmaker met haar eigen label, Golden Glow Records, die ze in 2017 heeft opgezet in New York. Initiatief nemen is voor deze artiest niks vreemds: in 2012 lanceerde Kim 'Mission Control', een fondsenwervingsplatform om haar tweede album volledig te financieren. Fans konden zich dan abonneren op een privéwebsite waar ze exclusief toegang krijgen tot nieuwe liedjes.
 
In het nummer Fractal zingt Kim ''I'm not a boy. I'm not a girl. I am a fractal, a fractal of this world''. Volgens de artiest is het nummer een spreuk om jezelf te vinden. 'Fractal' gaat over mens zijn en het afstoten van de conventies met betrekking tot gender. Het nummer is bedoeld voor jongeren die het aangeleerde gendercultuur in twijfel trekken. De videoclip is visueel betoverend en een kleurrijk gender-bending festijn! We zien de zangeres omringd door diverse mensen, allemaal prachtig opgemaakt zonder onderscheid tussen man en vrouw. Samen met het nummer vormt het geheel zich tot een bijna hypnotiserende trip in een genderloze droom vol schoonheid.
 
Bekijk de clip hieronder en laat ons met een TOP of een DROP jouw mening horen. De vorige keer konden jullie stemmen op 'KERST MET DE FAM' van MEROL. Deze werd door jullie met 71% geTOPT en zal dus voorbij blijven komen tijdens OUTmusic.

survey service