Bohemian Rhapsody gecensureerd in China De Queen biopic is sinds enkele dagen geleden te zien in... Mel B had seks met een Spice Girl De openlijk biseksuele zangeres onthulde een sappig detail... Weekendhunk: Reece King De weekendhunk van deze week is de mooie Reece King! Het... Tweede Call Me By Your Name boek uit in oktober! Details over een vervolgfilm van Call Me By Your Name zijn... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Gus Dapperton met... Moeder noemt homoseksualiteit een keuze op Britse TV Izzy Montague verscheen op Good Morning Britain en maakte... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Human Rights Watch: ''Japan moet stoppen met het dwingen van transgenders om zich te laten steriliseren’’ In een onderzoek van 84 pagina’s legt Human Rights Watch... De EuroGames in 2022 naar Nijmegen De EuroGames is een groot Europees sportevenement die zich... Het Internet gaat los over ‘gay Dumbledore’ De schrijfster van de Harry Potter en Fantastic Beasts... Weekendhunk: Alton Mason De weekendhunk van deze week is de bloedmooie Alton Mason... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Openside met het... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Britney Spears krijgt een eigen Broadway-musical! Pop-icoon Britney Spears krijgt haar eigen show op Boadway,... Roze Filmdagen 2019! Bestel NU je kaarten voor de meest bijzondere roze... Chili gaat voor gelijke huwelijksrechten. De nieuwe president van de senaat zei 'er is geen twijfel... KIJKEN: Oudere homo’s reageren op gemene comments Eerder zagen we de vier mannen uit deze video reageren op... Weekendhunk: Jon Gómez de la Peña Jon is audiovisueel vormgever en woont in Barcelona. Maar... Derde persoon genezen van hiv? Eerder deze week werd de tweede persoon ooit genezen... Interview met Raf van danstrio Trinxx! OUTtv ging in gesprek met Raf van Puymenbroeck. Samen met... OPINIE: Jens vertelt over Eliot! Wake Up! Wake Up! Wake up! Het is tijd om onze oogjes open... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is VELO met het nummer... India: Lesbienne wil geslachtsoperatie ondergaan om te kunnen trouwen Een 31-jarige vrouw uit Mumbai, India, wil een... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Vaarwel Conchita Wurst? In 2014 maakten we kennis met het fenomeen Conchita Wurst,... Warschau burgermeester ontvangt kritiek na het steunen van LGBT+ rechten Rafał Trzaskowski, de burgemeester van Warschau, heeft... Tweede persoon ooit genezen van hiv! Twaalf jaar geleden werd de eerste persoon genezen van hiv.... Portugal, Zweden en Canada zijn de meest LGBT-vriendelijke reisbestemmingen! De jaarlijks bijgewerkte SPARTACUS Gay Travel Index... Weekendhunks: TRINXX Deze week hebben we niet een weekendhunk, maar we hebben... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Leo Kalyan met het...
Gay-seks eindelijk legaal in Angola!

Gay-seks eindelijk legaal in Angola!

24/01/2019 11:16

Angola is het eerste land in 2019 geworden waar homoseks is gedecriminaliseerd. Het parlement heeft het strafrecht uit de koloniale tijd (destijds geschreven door de Portugezen in 1886) gewijzigd.

Angolese wetgevers hebben eindelijk een wetsvoorstel geïmplementeerd om het 1886-strafrecht van het Afrikaanse land te herzien, dat in het verleden werd gebruikt om mensen die seks hadden met anderen van hetzelfde geslacht te vervolgen. Naast het instellen van nieuwe wetten die homoseks decriminaliseren, is het nu ook illegaal om te discrimineren op basis van seksuele geaardheid op de werkvloer.
 
De regerende partij in het land zei dat de nieuwe wetgevingen ‘’oprecht Angolees’’ zijn. Het wetsvoorstel kreeg 155 stemmen voor, zeven onthoudingen en maar één stem tegen. Het strafrecht dat homoseks criminaliseerde werd in 1886 ingesteld door de Portugezen, die toen het land regeerde. Hoewel discriminatie en stigma nog steeds een probleem zijn in het land en er geen wettelijke erkenning voor homokoppels bestaat, zijn de levensomstandigheden voor LGBT+ Angolezen aanzienlijk verbeterd in de afgelopen jaren. Vorige jaar werd een LGBT+ rechtenorganisatie (Iris Angola) wettelijk erkend door de Angolese overheid.
 
Hoewel het besluit van Angola een reden is om te vieren, zijn er wereldwijd nog zo’n 70 landen die homoseksualiteit criminaliseren. Vorig jaar zagen we India, Trinidad en Tobago homoseks decriminaliseren en wetgevers in Libanon en Tunesië overwegen momenteel om bepaalde anti-homo wetten te beëindigen. Ondertussen is er ook een mogelijkheid tot decriminalisering in Singapore, Jamaica en Kenia later dit jaar.
 
Bron: Gay Star News