Mel B had seks met een Spice Girl De openlijk biseksuele zangeres onthulde een sappig detail... Weekendhunk: Reece King De weekendhunk van deze week is de mooie Reece King! Het... Tweede Call Me By Your Name boek uit in oktober! Details over een vervolgfilm van Call Me By Your Name zijn... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Gus Dapperton met... Moeder noemt homoseksualiteit een keuze op Britse TV Izzy Montague verscheen op Good Morning Britain en maakte... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Human Rights Watch: ''Japan moet stoppen met het dwingen van transgenders om zich te laten steriliseren’’ In een onderzoek van 84 pagina’s legt Human Rights Watch... De EuroGames in 2022 naar Nijmegen De EuroGames is een groot Europees sportevenement die zich... Het Internet gaat los over ‘gay Dumbledore’ De schrijfster van de Harry Potter en Fantastic Beasts... Weekendhunk: Alton Mason De weekendhunk van deze week is de bloedmooie Alton Mason... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Openside met het... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Britney Spears krijgt een eigen Broadway-musical! Pop-icoon Britney Spears krijgt haar eigen show op Boadway,... Roze Filmdagen 2019! Bestel NU je kaarten voor de meest bijzondere roze... Chili gaat voor gelijke huwelijksrechten. De nieuwe president van de senaat zei 'er is geen twijfel... KIJKEN: Oudere homo’s reageren op gemene comments Eerder zagen we de vier mannen uit deze video reageren op... Weekendhunk: Jon Gómez de la Peña Jon is audiovisueel vormgever en woont in Barcelona. Maar... Derde persoon genezen van hiv? Eerder deze week werd de tweede persoon ooit genezen... Interview met Raf van danstrio Trinxx! OUTtv ging in gesprek met Raf van Puymenbroeck. Samen met... OPINIE: Jens vertelt over Eliot! Wake Up! Wake Up! Wake up! Het is tijd om onze oogjes open... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is VELO met het nummer... India: Lesbienne wil geslachtsoperatie ondergaan om te kunnen trouwen Een 31-jarige vrouw uit Mumbai, India, wil een... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Vaarwel Conchita Wurst? In 2014 maakten we kennis met het fenomeen Conchita Wurst,... Warschau burgermeester ontvangt kritiek na het steunen van LGBT+ rechten Rafał Trzaskowski, de burgemeester van Warschau, heeft... Tweede persoon ooit genezen van hiv! Twaalf jaar geleden werd de eerste persoon genezen van hiv.... Portugal, Zweden en Canada zijn de meest LGBT-vriendelijke reisbestemmingen! De jaarlijks bijgewerkte SPARTACUS Gay Travel Index... Weekendhunks: TRINXX Deze week hebben we niet een weekendhunk, maar we hebben... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Leo Kalyan met het... Tomi Lahren gaat weer los op de LGBT+ gemeenschap. ''A walking piece of political art every time I show up. To...
Een nieuwe openlijk homoseksuele congreslid in Brazilië

Een nieuwe openlijk homoseksuele congreslid in Brazilië

01/02/2019 10:54

Nadat Jean Wyllys, een openlijk homoseksuele congreslid, Brazilië ontvluchtte wegens doodsbedreigingen, wordt zijn positie nu ingenomen door raadgever David Miranda. Miranda is tevens openlijk homoseksueel.

Wyllys nam onlangs afstand van zijn ambt na doodsbedreigingen te hebben ontvangen vanwege zijn geaardheid. Nu neemt de openlijk homoseksuele raadgever uit Rio de Janeiro, David Miranda, zijn positie over. In een interview gaf Miranda toe te vrezen voor zijn leven, maar stond hij erop dat Brazilië ''een stem nodig heeft’’.   
 
Hij zei: ''Natuurlijk, ik vrees voor mijn leven of voor wat er met mijn familie kan gebeuren, maar in momenten als deze, moet je dapper zijn, zelfs met de angst dat moed wordt. Mensen hebben een stem nodig in Brazilië en ik weet dat ik het werk kan doen.’’
 
Miranda haalde ook uit naar de nieuwe president van Brazilië, die voorheen publiekelijk heeft toegegeven de LGBT-gemeenschap niet te steunen. Hij zei: ''Wanneer je een verkozen president hebt die ons niet representeert, openlijk verklaart dat hij niet alleen tegen de LGBT-gemeenschap is, maar ook tegen mensenrechten activisten, dat geeft kracht aan velen om dingen te doen namens hem, om ons te kwetsen. LGBT mensen zijn gemaakt van weerstandsvermogen… Ik zal een van de stemmen zijn voor verzet in het Congres’’.
 
Bron: Attitude