Human Rights Watch: ''Japan moet stoppen met het dwingen van transgenders om zich te laten steriliseren’’ In een onderzoek van 84 pagina’s legt Human Rights Watch... De EuroGames in 2022 naar Nijmegen De EuroGames is een groot Europees sportevenement die zich... Het Internet gaat los over ‘gay Dumbledore’ De schrijfster van de Harry Potter en Fantastic Beasts... Weekendhunk: Alton Mason De weekendhunk van deze week is de bloedmooie Alton Mason... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Openside met het... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Britney Spears krijgt een eigen Broadway-musical! Pop-icoon Britney Spears krijgt haar eigen show op Boadway,... Roze Filmdagen 2019! Bestel NU je kaarten voor de meest bijzondere roze... Chili gaat voor gelijke huwelijksrechten. De nieuwe president van de senaat zei 'er is geen twijfel... KIJKEN: Oudere homo’s reageren op gemene comments Eerder zagen we de vier mannen uit deze video reageren op... Weekendhunk: Jon Gómez de la Peña Jon is audiovisueel vormgever en woont in Barcelona. Maar... Derde persoon genezen van hiv? Eerder deze week werd de tweede persoon ooit genezen... Interview met Raf van danstrio Trinxx! OUTtv ging in gesprek met Raf van Puymenbroeck. Samen met... OPINIE: Jens vertelt over Eliot! Wake Up! Wake Up! Wake up! Het is tijd om onze oogjes open... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is VELO met het nummer... India: Lesbienne wil geslachtsoperatie ondergaan om te kunnen trouwen Een 31-jarige vrouw uit Mumbai, India, wil een... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Vaarwel Conchita Wurst? In 2014 maakten we kennis met het fenomeen Conchita Wurst,... Warschau burgermeester ontvangt kritiek na het steunen van LGBT+ rechten Rafał Trzaskowski, de burgemeester van Warschau, heeft... Tweede persoon ooit genezen van hiv! Twaalf jaar geleden werd de eerste persoon genezen van hiv.... Portugal, Zweden en Canada zijn de meest LGBT-vriendelijke reisbestemmingen! De jaarlijks bijgewerkte SPARTACUS Gay Travel Index... Weekendhunks: TRINXX Deze week hebben we niet een weekendhunk, maar we hebben... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is Leo Kalyan met het... Tomi Lahren gaat weer los op de LGBT+ gemeenschap. ''A walking piece of political art every time I show up. To... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het... Tunesische overheid probeert LBGT-organisaties opnieuw te blokkeren. De Tunesische overheid moet stoppen met hun poging om een... Oscars 2019! Vannacht vonden de 91e Oscars plaats en het was weer een... Weekendhunk: Jake Bass De weekendhunk van deze week is Jacob Kelly Bass, beter... OUTmusic Spotlight De OUTmusic Spotlight van deze week is MEROL met het nummer... Tel Aviv Calling: Update Het is tijd voor jouw wekelijkse Eurovisie-update, want het...
Derde geslachtsaanduiding officieel mogelijk in Duitsland & New York!

Derde geslachtsaanduiding officieel mogelijk in Duitsland & New York!

03/01/2019 11:00

In 2018 werd er in onder andere Duitsland en New York besloten dat mensen vanaf 2019 een derde geslachtsaanduiding mogen selecteren voor op hun ID-kaarten en geboortecertificaten. Sinds afgelopen dinsdag zijn deze nieuwe wetgevingen in werking gegaan!

In Duitsland mogen mensen die zich niet als man noch als vrouw identificeren zichzelf registreren als 'diverse' op hun officiële (identificatie) documenten. In New York kunnen burgers hun geslachtsaanduiding op de geboorteaktes wettelijk veranderen naar 'X'. Het wetsvoorstel werd in New York afgelopen oktober afgetekend door de burgermeester van de stad om dit jaar in werking te gaan. Het Duitse parlement nam in december het besluit om 'diverse' als wettelijke optie vrij te geven.
 
Het zijn overeenkomende ontwikkelingen, echter verschilt de wetgeving tussen Duitsland en New York. Het Ministerie van Volksgezondheid in New York liet in een statement weten dat transgenders, interseksen en non-binaire inwoners géén brief van een arts of een beëdigde verklaring (ondertekend door een erkende zorgverlener) nodig hebben om hun geslacht te wijzigen op hun geboorteakte. In Duitsland hebben diegenen die zichzelf willen registreren als interseks dus wel een dokterverklaring nodig.
 
Gelijke-rechtenorganisaties in Duitsland bekritiseren deze kanttekening. Zij beweren dat het moeten ondergaan van een medisch onderzoek (om als interseks geregistreerd te mogen worden) in contrast staat met de fundamentele rechten van interseksen. Daarnaast achten zij de procedure van zo'n onderzoek als opdringerig. Tevens zijn Duitse trans-rechtenorganisaties niet geheel tevreden hiermee. Volgens hen zou de nieuwe wetgeving het moeilijker maken voor transgender die hun officiële documenten willen updaten.
 
 
Bron: Gay Star News (New York / Duitsland)